Tandsteen verwijderen en polijsten

Tandplak dat langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan verkalken en hard worden. Dit wordt dan tandsteen. Tandsteen ontstaat overwegend vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn de plekken moeilijker berijkbaar zijn en die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald door de mondhygiëniste.

Verwijderen van tandsteen

Als er tandsteen is gevormd, kan dit worden weggehaald door een mondhygiëniste. Verwijderen van tandsteen kan op twee manieren:

  • met behulp van een haakje, het tandsteen wordt weggekrabd
  • met een apparaat dat ultrasone trillingen geeft, de trillingen zorgen ervoor dat het tandsteen los trilt.

Tanden polijsten

Na afloop van de behandeling worden uw tanden gepolijst. Het polijsten gebeurt met een borsteltje in combinatie met een polijstpasta. De polijstpasta wordt op uw tanden aangebracht en vervolgens worden uw tanden met het borsteltje gepolijst.

Waarom tandsteen verwijderen en polijsten?

Op den duur kan tandsteen problemen aan het tandvlees veroorzaken. Het is belang dat tandsteen wordt verwijderd. Voorkomen van tandsteen is nog beter. Poets daarom minstens twee maal per dag uw tanden met een fluoride tandpasta en reinig indien dat aan u is geadviseerd door mondhygiëniste ook de ruimte tussen uw tanden.